Voorstelling

Welkom bij Atelier Artiffinno (Cédric Rabier)

Welkom bij Atelier Artiffinno (Cédric Rabier)

 

Even voorstellen...

 

 

Mijn naam is Cédric Rabier.

 

Geboren op 28 juli 1977 te Aalst. Van jongsaf gebeten door het creatieve 'virus' die in de familie woedt.

 

Vader schildert al jaren met olie-en acrylverf (voor meer info klik hier) , moeder kan dan weer zomaar uit de losse pols portretten tekenen. Ook de zussen en broer zijn creatieve bezige bijen (grimme en piepschuimfiguren sculpteren). Tante, Regine Rabier, leeft zich uit in de keramiek en nicht Leen Guns heeft het voor houtskooltekeningen. "Het" zit dus wel wat in de familie om zo te zeggen.

 

De stijl die ik in de loop van de jaren heb ontwikkeld, verwijderde zich weg van het realisme naar een zekere abstrahering van de realiteit, zonder vast te hangen aan de één of andere kunststroming.

 

Grotendeels auto-didact, in het verleden hier en daar eens aan een cursus deelgenomen en tijdens de jeugd paar jaar zaterdagschool" tekenen-creatief bezig zijn" gevolgd.

 

Afhankelijk van de "mood" waarin ik me bevind, teken of schilder ik... pen, acrylverf, airbrush,....graag werk ik hierbij met diverse materialen en media. Onderwerpen situeren zich dikwijls in de strijd tussen opkomende technologie/ruimtevaart/industrialisering en afbraak van de kwaliteit van het leven... maar ook verdere abstrahering komt voor. Dit vooral in de 'moodscapes'.

 

Werken kunnen soms jaren 'in progressie' zijn...moeten rijpen vooraleer afgewerkt te kunnen worden. Andere stukken kunnen dan met slechts enkele pentrekken de essentie weergeven waar ik naartoe wil... het is nogal divers.

 

Naast deze zet ik ook af en toe karikaturen op papier in opdracht, ontwerp ik affiches, logo's en dergelijke meer. Dit vooral in opdracht voor aalsterse carnavalgroepen.Ook figuren in piepschuim sculpteer ik af en toe. Binnenkort komt daar nog een uitbreiding op naar elementen toe in foam welke voor het carnaval of cosplay kunnen aangewend worden.

 

Uiteraard werk ik ook op bestelling, dit in samenspraak met de aanvrager en overlopen we wat mogelijk is.

 

Kaders voorzie ik bijna nooit voor mijn werken. De ervaring leert dat smaken zeer hard verschillen en daarom laat ik de koper zoiezo volledig vrij in de keuze voor een specifieke kader voor het aangekochte werk.

 

Bij ieder werk is een verkoopprijs vermeld. Deze prijs kan steeds wijziging ondergaan in positieve zin via een promo-periode/-code of wanneer meerdere werken in 1 koop worden besloten. Contacteer ons steeds daarvoor via email.

 

 

 

 

 

Carnaval

 

Omdat een groot deel van mijn creatieve bezigheden zich situeert in de carnavalwereld, wat meer info ivm de wijze waarop ik hierin terecht ben gekomen. (Voor alle zaken ivm de creaties voor deze, zou ik graag doorverwijzen naar mijn andere website, namelijk http://www.artiffinno.be)

 

Reeds van kleins af ben ik gebeten door het carnavalvirus en leef ik me in deze graag creatief uit op alle mogelijke manieren. Deze passies zijn natuurlijk niet vanzelf komen aanwaaien. Reeds als klein ventje van 5 werd ik door mijn overgrootvader zaliger mee naar de carnavalwerkhallen te Aalst genomen. Hij was als mede-stichter en "duivel-doet-al" van de Aalsterse carnavalgroep, De Gâa-Lowies, mijn grote voorbeeld.

Ondertussen zijn we al heel wat jaren verder en heb ik de nodige ervaring opgedaan als lid van de Aalsterse carnavalgroepen Pertotal, Gratietanders en recent Schie'dj Oit. In het verleden hielp ik ook freelance mee bij oa de Aalsterse carnavalgroepen De Tettemoesjen en Noeit ni Genoeg.

Tevens ook mede-stichter van de Aalsterse carnavalgroepen Gratietanders en Schie'dj Oit.

 

De voorbereidingen voor carnaval 2017 zijn intussen reeds gestart. De eerste ontwerpen voor diverse carnavalgroepen zijn reeds opgeleverd.

 

Op dit ogenblik ben ik niet meer gebonden aan een carnavalgroep om privé-en professionele redenen.